Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: «Σε μας δεν περνάει ο εμπαιγμός»

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 στις 10:00πμ στο ΥΠ.ΕΝ. Νέα παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στις 10.00 πμ στον Κινηματογράφο Ίλιον του Οικισμού ΛΑΡΚΟ. Όλοι και όλες στην Γενική Συνέλευση…

«Στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ο εμπαιγμός δεν περνάει». Με την παραπάνω φράση οι εργαζόμενοι στη Νικελοβιομηχανία αντέδρασαν μετά τη σημερινή τους ενημέρωση ότι αρμόδιο για να λύσει το θέμα των συμβασιούχων είναι το Υπουργείο Ενέργειας και ενώ είχαν πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Οικονομικών & Εργασίας όπου εξασφάλισαν τη διαβεβαίωση ότι θα δουν το θέμα θετικά και άμεσα και σε επικοινωνία με το Υπουργείο Ενέργειας θα έλυναν το θέμα.

«Η τακτική από «τον Άννα στον Καϊάφα» έχει οδηγήσει 45 συναδέλφους να είναι ήδη χωρίς εισόδημα 2 εβδομάδες, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και άλλες απολύσεις, ενώ παράλληλα το σύνολο των εργαζομένων θα μείνουν απλήρωτοι, τα προβλήματα για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και καταπέκταση των κατοίκων της περιοχής θα γίνουν μη διαχειρίσιμα», τονίζουν οι εργαζόμενοι.


Επιδιώκοντας την εξάντληση κάθε περιθώριο διαλόγου, όπως σημειώνουν την Πέμπτη 30/5 θα πραγματοποιηθεί νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ενέργειας και στην συνέχεια κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ των σωματείων της ΛΑΡΚΟ όπου παίρνοντας υπόψη τις εξελίξεις θα υπάρξει και ο ανάλογος σχεδιασμός δράσης για το επόμενο διάστημα.

Την Παρασκευή 31/5 στις 10.00πμ στο κινηματογράφο Ίλιον του Οικισμού ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιηθεί νέα Γ.Σ. για συλλογική εκτίμηση της κατάστασης και αποφάσεις.

«Η ερώτηση προς την Κυβέρνηση είναι απλή:

Ισχύει ή δεν ισχύει η δέσμευση των αρμόδιων Υπουργών και του Πρωθυπουργού;

Εάν ναι, να λυθούν τώρα τα προβλήματα.

Εάν όχι να μας ερμηνεύσουν το «η κυβέρνηση θα σεβαστεί όπως έχει υποχρέωση την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η οποία επιτάσσει τη συνέχιση του σημερινού καθεστώτος ως προς την απασχόληση των εργαζομένων έως τις 18 Ιουνίου» , που δεσμευτικέ ο πρωθυπουργός.

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων της Αττικής να στείλουν αντιπροσωπείες αλληλεγγύης στις παραστάσεις διαμαρτυρίας», καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

Σχετικά